Hirdetés

30 milliárd dollárt adott volna ezért a cégért a Google



|

Állítólag tavaly kész volt 30 milliárd dollárért felvásárolni a Snapchatet a Google.

Hirdetés

2013. novemberében a Snapchat a jelentések szerint visszautasította a Google 4 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, hogy aztán még ugyanabban a hónapban a Facebookot is elküldje a 3 milliárdos ajánlatával. 

Hirdetés

Az idő múlásával és a tőzsdére kerüléssel végül aztán a Snap (a Snapchat anyacége) 24 milliárdos értékelésnek örülhetett, vagyis úgy tűnt, hogy a kivárás jó ötlet volt, a befektetők pedig végül jobb lehetőségeket kaptak. 

Most kiderült, hogy a Google tavaly már kész lett volna 30 milliárd dollárt is fizetni a Snapchatért. A megbeszélésekre a tavaly májusi tőkebevonási kör előtt került sor. 

A Snap a tőzsdei nehézségek miatt immáron csak 14 milliárdot ér. Természetesen a Google hivatalosan azt állítja, hamisak azok a pletykák, amelyek szerint megvette volna a Snapchatet. 

A Snapchat az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, főleg a fiatalok körében. Eredetileg a 10 másodperc után megsemmisülő üzeneteiről lett híres, majd jöttek a lencsék és szűrők, aztán pedig egyre jobban a Snapchat nyakára nőtt az Instagram. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.