Hirdetés

30 nyelven fog feliratozni a Zoom, jön a Facebook VR-integráció is



|

Tovább terjeszkedik a koronavírus nagy nyertese.

Hirdetés

A Zoom videochat-platform néhány éve vezette be az automatikus feliratozást, melynek rengetegen örülhettek a hallássérültektől az idegen nyelvű beszéddel nehezen megbirkózó részvevőkön át a zajos környezetben dolgozó felhasználókig.

A szolgáltatás jelenleg csak angolul érhető el, a nemrég lezajlott Zoomtopia konferencián viszont a vállalat bejelentette, hogy hamarosan nagyszabású bővítésre számíthatunk, méghozzá számos egyéb újítás társaságában.

Hirdetés

Ha minden jól megy, jövőre már 30 nyelven kapcsolhatjuk be az automatikus feliratokat, az viszont sajnos nem derült ki a bejelentésből, hogy melyek lesznek ezek. A Zoom ugyanakkor azt ígéri, hogy ezzel párhuzamosan 12 nyelven elérhető élő fordítási funkcióval is bővül a repertoár, szintén 2022-ben.

Az utóbbi nem teljesen váratlan fejlemény, hiszen a Zoom csak néhány hónapja harangozta be, hogy felvásárolt egy német startupot, amely gépi tanulás-alapú élő fordításokra specializálódott.

A platform jövő évi tervei közt az is előkelő helyen szerepel, hogy integrálják a Zoom videochatet a Facebook virtuális meetingeket kínáló alkalmazásába, a Horizon Workroomsba, ezzel is lökést adva a Zuckerber-féle metaverzum kiépülésének.  

Végezetül pedig érdemes kiemelni, hogy később a konferenciahívásokon kívül és a weben is elérhetővé teszik a Zoom interaktív tábláját, melynek bétatesztje már az idei év során elkezdődhet, 2022-ben pedig bevezethetik a kétoldali titkosítást a hanghívásoknál.

A platform hivatalos posztjában további készülő funkciókról is olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.