Hirdetés

39 százalékkal zuhant az iPhone-gyártó nyeresége



|

A 2008-as recesszió óta nem tapasztalt ekkora visszaesést a Foxconn - a zuhanás oka az iPhone X lehet.

Hirdetés

A tajvani Foxconn az Apple termékek legfőbb összeszerelője, ezúttal viszont 39 százalékos zuhanást jelentett a negyedéves nyereségében. A The Wall Street Journal szerint bár visszaesésre számítottak az elemzők, messze nem ekkorára. A Foxconn igazából a 2008-as globális recesszió óta nem tapasztalt ekkora negyedéves vonatkozású visszaesést. 

Hirdetés

A dologra a legvalószínűbb magyarázat az, hogy az iPhone X-zel igen komoly gyártási problémák adódtak. Az Apple méregdrága okostelefonjának a sorozatgyártásával rengeteg gond volt, mielőtt az november 3-án végül terv szerint megjelent. Állítólag még a Face ID pontosságának a csökkentését is elrendelte az Apple, hogy felpöröghessen a termelés - ezt persze hivatalosan tagadta a cég. 

A visszaesésre hivatalos magyarázat valószínűleg nem lesz, az azonban egyértelmű, hogy az Apple képtelen kiszolgálni az óriási keresletet. Az iPhone X 6 héttel az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus után érkezett, és csak most sikerül lefaragni az 5-6 hetes kiszállítási időkből. Tim Cook maga is arról beszélt, hogy nehéz pontosan megbecsülni a népszerű termékek iránti keresletet, ráadásul ha tehették volna, mindhárom modellt egyszerre adják ki. 

A következő hónapokban sorra fokozzák majd az iPhone X gyártását. A TrendForce szerint a harmadik negyedévben 44 millió iPhone készült, a következőben ez a szám 81 millióra emelkedik. Ennek a harmada lesz iPhone X. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.