Hirdetés

3D-ben elevenednek meg Budapest második világháborúban vagy '56-ban megsérült és lebontott épületei



|

Látványos filmmel folytatódik az Animatiqua Eltűnt Budapest sorozata.

Hirdetés

A digitális animációval foglalkozó Animatiqua csapata tavaly decemberben indította útjára az Eltűnt Budapest című sorozatát, amelyben a főváros rég lebontott épületeit keltik életre korabeli fotók 3D-hatású felturbózásával.

A februárban megjelent folytatás után tíz hónappal befutott a harmadik epizód is, ami a 19. század derekától egészen a második világháborúig készült képekkel idézi fel Budapest építészeti örökségének már csak az archívumokban élő ikonjait.

Hirdetés

Az Antiqua közleménye szerint a sorozat eddigi leghosszabb részének elkészítése 600 munkaórát vett igénybe, a receptet megspékelve pedig ezúttal a főváros egykori lakói is nagyobb hangsúlyt kapnak. A harminc feldolgozott fényképen olyan épületek elevenednek meg, mint a Nemzeti Színház, a Szent György téren állt Honvédelmi Minisztérium, vagy a régi pesti városháza.

A film kapcsán Kondacs András, az Animatiqua alapító-cégvezetője közölte, hogy küldetésüknek tekintik az épített örökség megmentését, amiről az ő eszközeikkel, a virtuális térben gondoskodnak.

"Az első két filmünkre érkezett reakciók hamar előrevetítették, hogy el kell, készítsünk egy harmadikat is. Ebbe belevettük friss ötleteinket és a technológia nyújtotta legújabb lehetőségeket."

- mondta Kondacs a történelmi sorozat legfrissebb epizódjáról. A filmben kizárólag olyan épületek láthatók, amelyek vagy a II. világháborúban, vagy az 1956-os szabadságharc során sérültek meg, majd bontották el őket.

A projekt további különlegessége, hogy a feldolgozott képek némelyike már eredeti formájában is alig kivehető, itt viszont a csúcstechnológiás eljárásoknak hála nagyfelbontásban gyönyörködhetünk bennük.

Címkép: Animatiqua

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.