Hirdetés

3D-ben mutatja a portréfotókat ez a holografikus képkeret



|

Ez a holografikus képkeret tényleg 3D-ben jeleníti meg az iPhone-okkal készített, mélységadatokkal rendelkező portrékat.

Hirdetés

Egy Brooklynban működő, Looking Glass néven dolgozó startup előállt egy új közösségi finanszírozási projekttel, amelynek tárgya egy holografikus képkeret. Ez 3D-ben képes megjeleníteni a mélységinformációkkal rendelkező, iPhone mobilokkal lőtt portréfotókat. 

A 7,9 hüvelykes képkeretben lévő képernyőn megjelenő 3D-s objektumok többféle szögből is láthatóak állítólag, változó perspektívával. 

A képkeretet egy Raspberry Pi 4 hajtja, így a 60 fps-sel kijelzett képekhez nem kell külön PC, amely már önmagában ígéretes indítás.

Hirdetés

Kell viszont egy olyan iPhone, amin van LiDAR-szenzor vagy TrueDepth kamera, vagy más mélységérzékelő. Az sem teszi kényelmesebbé a procedúrát, hogy a fotók elkészítése után a HoloPlay Studio appban is szerkeszteni kell a fotókat. 

Az viszont mindenképpen mellette szól, hogy a többi, hasonló termékkel szemben egyszerre több ember is nézegetheti, vagyis több köze van a hologramhoz. 349 dollárba kerül, vagyis nem olcsó, de a cég 6000 dollárnál drágább megoldásokat is kínál egyébként attól függően, hogy milyen extravagáns megoldásokat szeretnénk a holografikus képalkotás segítségével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.