Hirdetés

4 új eszközzel frissült az Amazon Echo család



|

Új okosotthonos hangszóróval, rögzített vezérlőpanellel, okosszemüveggel és gyerekeknek szóló szemüveggel támad az Amazon.

Hirdetés

Hagyományosan az őszi szezon az, amikor a tech világ nagyágyúi prezentálják az újdonságaikat, hogy a friss termékek még időben a polcokra kerülhessenek a karácsonyi nagybevásárlás kezdetére. Így aztán nemcsak az Apple, a Google és a Microsoft műsorai esnek erre az időszakra, de az Amazoné is, amely tegnap több új terméket is leleplezett.

A kiskereskedelmi óriás a virginiai Arlingtonban ejtette meg a nagyszabású éves eseményét, melynek során bejelentették a vállalat saját nagy nyelvi modelljét (LLM), amely az Alexa okosaszisztenst hivatott még sokoldalúbbá tenni.

Hirdetés

A digitális segéd hagyományos "otthona" a 2014-ben megszületett Echo termékcsalád, ehhez pedig most rögtön négy új terméket is villantott az Amazon. A família egyik kiemelt képviselője a kijelzővel bíró Echo Show okoshangszóró, amely ezúttal a megújult Echo Show 8-cal bővült. Az eszköz nagy dobásai közé tartozik a szobák tulajdonságaihoz igazodó térbeli hangzás, a szemlélő távolságától függő megjelenítés, és az Alexa 40%-kal gyorsabb válaszideje. A 150 dolláros újdonság előrendelése el is indult, a szállítás a jövő hónapban kezdődik.

A Show 8 mellett a falra szerelhető okosotthonos vezérlőpanelét, az Echo Hubot is frissítette a cég. A termék egy 8 hüvelykes megjelenítővel szolgál parancsnoki hídként az összes kütyünkhöz, az Adaptive Content funkcióval pedig képes eldönteni, ki közelít hozzá, az adott személyre szabott tartalmakat jelenítve meg. Az eszközök széles skálájával kompatibilis panel 180 dollárba kerül majd, és valamikor az év későbbi szakaszában fut be.

Az Amazon továbbra sem adja fel az okosszemüveges vonalat, így a tegnapi show egy új Echo Frames szemüveget is hozott. A teljesen új dizájnnal támadó termék 5 különböző stílusban (pl. napszemüveg, kékfényszűrős lencse, dioptriás kialakítás) kerül forgalomba, fejlettebb hangzást, hosszabb üzemidőt és jobb beszédfeldolgozást kínálva. A szemüveg 270 dollárba kerül majd.

Végezetül az Echo-família egy kifejezetten gyerekeknek szóló okoshangszóróval is gazdagodott az Echo Pop Kids képében, amely az Alexa új LLM-mel támogatott változatával áll a lurkók és a szülők rendelkezésére. Az Amazon azt ígéri, hogy a hangszóróval szórakoztatóan lehet majd társalogni és kérdéseket feltenni neki, de akár hangoskönyveket is felolvas, potom 50 dollárért.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.