Hirdetés

400 millió dollárért kerül a Facebook kezébe a Giphy



|

Az Instagram és a WhatsApp után a Giphy is megtarthatja majd a saját márkanevét, miután 400 millió dollárért a Facebookhoz kerül.

Hirdetés

A Facebooktól nem idegen dolog, hogy nagyobb összeget áldozzon egy-egy már befutott szolgáltatás megszerzésére. Nemrég úgy döntöttek, hogy 400 millió dollárért bezsebelik a népszerű GIF-megosztó platformot, a Giphyt. A jól értesült források szerint a két vállalat már a világjárvány kirobbanása előtt egyeztetett, akkor azonban sokkal inkább egy együttműködésről, mintsem konkrét felvásárlásról. 

Hirdetés

A Giphy a várakozások és szivárgások szerint megtarthatja a saját márkajelzését és -nevét, akárcsak az Instagram és a WhatsApp, alapvetően azonban az Instagram platformba tervezik integrálni. 

2013-as felemelkedése óta 150 millió dolláros tőkét szerzett partnereitől a Giphy, amelyet legutóbb 600 millió dollárra értékeltek. A Google Tenot-felvásárlásával egyébként a szakértők elkerülhetetlennek látták, hogy egy másik GIF-céget is beolvasszon egy tech óriás, és a legtöbben alapvetően úgy gondolják, hogy a Facebooknál jó helye lehet egy ilyennek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.