Hirdetés

48 megapixeles kameraszenzort villantott a Samsung



|

Egyes tippek szerint a Samsung Galaxy S10-be kerülhet a Samsung vadi új, 48 megapixeles szenzora.

Hirdetés

A Samsung két új képkezelő szenzort is bemutatott, mindkettőt okostelefonokhoz. Ezek segítségével nagyfelbontású képek lesznek készíthetőek. 

Hirdetés

A 32 megapixeles ISOCELL Bright GD1-et a 48 megapixeles ISOCELL Bright GM1 kíséri, mindkettő sorozatgyártásba kerül még az év vége előtt. Ez azt jelenti, hogy már a jövő év elején találkozhatunk ezekkel konkrét okostelefonokban is. 

Mindkét szenzor 0,8 mikrométeres dizájnra épít, vagyis több pixelt tudnak rögzíteni, de nem foglalnak több helyet. A Samsung legújabb pixelizolációs technológiáját használják a még jobb teljesítmény érdekében, és több képpontból tudják kombinálni az adatokat, hogy több fényt gyűjtsenek be a 8 és 12 megapixeles fotóknál (hasonlóképp operál a Huawei Mate 20 Pro és P20 Pro 40 megapixeles RGB szenzora). 

A Samsung szerint ugyanolyan fényérzékenységre számíthatunk, mint például egy 1,6 mikrométeres pixelekkel dolgozó szenzortól. Támogatott továbbá az elektronikus stabilizálás, a valós idejű HDR. 

Arról nincs hír, hogy elsőként mely készülékbe kerülhetnek ilyen szenzorok, de a tippek szerint talán a Galaxy S10-be. Érdekesség, hogy míg a Huawei jelenlegi zászlóshajói 40 megapixeles szenzort kínálnak, addig a Sonynak van 48 megapixeles megoldása, a Nokia Lumia 1020 pedig anno 41 megapixeleset használt (2013-ban). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.