Hirdetés

5 GHz-es WiFi-hotspotként is használhatók az iPhone 12 mobilok



|

Az Apple új iPhone 12 mobiljain már 5 GHz-es WiFi-hotspot is aktiválható, de kompatibilitási módban át lehet kapcsolni 2,4 GHz-re.

Hirdetés

Több szakember mellett Steve Moser is megerősítette, hogy az Apple iPhone 12 okostelefonjai már 5 GHz-es WiFi-hálózaton keresztül is támogatják a WiFi-hotspot létrehozását, ami gyorsabb kapcsolatot eredményez a régebbi iPhone-okon alkalmazott 2,4 GHz-es változathoz képest. Az 5 GHz-es Wi-Fi a hotspot módban alapból engedélyezett. 

Hirdetés

Szükség szerint azonban aktiválható egy kapcsoló a beállításokban, ami maximalizálja a kompatibilitást, vagyis visszaállítja a hotspotot 2,4 GHz-es WiFi-re. Ez persze csökkenti az elérhető sebességet a kapcsolódott eszközökön. 

Természetesen az 5 GHz-es WiFi-hotspotnak akkor van igazán értelme, ha 5G-s mobilnetet osztunk tovább, ilyenkor lehet csak igazán gyors kapcsolatot létesíteni mondjuk egy számítógépen. Az 5 GHz-es WiFi hatótávolsága ellenben jóval rövidebb, így az eszközök konkrét elhelyezkedése is nagyban befolyásolhatja a végeredményeket, az 5G-s vételről már nem is beszélve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.