Hirdetés

5 nm-es Kirin 1000 csúcslapkával érkezik jövőre a Huawei Mate 40 Pro



|

Befutottak az első részletek a Huawei következő csúcslapkájáról, az 5 nm-es Kirin 1000-ről, amely a jövő évi Mate 40 Próban debütálhat.

Hirdetés

A Huawei nem is olyan régen mutatta be a Kirin 990-es csúcslapkáját, valamint az erre építő Mate 30 és Mate 30 Pro csúcsmobilokat, amelyek az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború eredményeként még mindig Google-támogatás nélkül várják, hogy valamikor rendeződjön a helyzet, és Európában is megjelenhessenek. A Huawei eközben már dolgozik az új csúcslapkáján, a Kirin 1000-es SoC-n. 

Hirdetés

A Huawei Central erről, a Mate 40 Pro készülékben jövőre debütáló chipről osztott meg most új információkat. A hírek szerint a Kirin 1000-es lapkát a TSMC gyártja majd, 5 nm-es technológiával. 

Bár az amerikai helyzet miatt idővel akár meg is szűnhet az ARM és a Huawei együttműködése, a korábbi licencmegállapodások értelmében a Kirin 1000 még az ARM legerősebb processzormagjait, a Cortex-A77-es megoldásokat vetheti be. A Kirin 990-nél még nem erre szavazott a Huawei, a csekély többletteljesítményt inkább plusz üzemidőre cserélte. Richard Yu azonban már korábban megerősítette, hogy az 5 nm-es lapka már az A77-re vált. 

Sokakban felmerülhet persze a kérdés, hogy mi újság a még mindig megbénított Mate 30 szériával? Kínában egy ideje már elérhető (ott nem gond a Google-appok hiánya), és Richard Yu szerint az előrendelésekből hatszor annyi érkezett, mint a P30 szériára tavasszal. A készletekkel már most gond van, három óra alatt több mint 1 millió modellt rendeltek a vásárlók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.