Hirdetés

64 megapixeles szenzort rak a mobilokba a Samsung



|

Egy 64 és egy 48 megapixeles, okostelefonokba való képkezelő szenzort villantott a Samsung. Már idén lesznek olyan új mobilok, amik ezekre építenek.

Hirdetés

A (mobil)fotózás terén a Samsung csúcsmobiljai a legjobbak közé tartoznak, mindez pedig részben a kiváló képkezelő szenzoroknak köszönhető. A jövőben azonban még élesebb fotókkal számolhatunk, ugyanis a dél-koreai gyártó két új szenzort mutatott be

Hirdetés

Konkrétan egy 64 és egy 48 megapixeles érzékelőről van szó, amelyek elképesztően apró, 0,8 mikrométeres képpontokkal dolgoznak, és így a szenzor még több fényt tud hasznosítani kisebb fizikai helyen. A 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 és a 48 megapixeles ISOCELL Bright GM2 a jelenleg elérhető legkisebb képpont-méretet kínálják. 

A Samsung azt reméli, hogy sikerül még előrébb lépni a mára kiemelkedően fontossá vált mobilfotózás terén, és ehhez trükköket is tudnak a szenzorok. A kisebb képpontok miatt javul a kevés fény melletti fotózás minősége, de ezt a Tetracell technológia segíti. Ez négy képpontot egyesít egybe a jobb részletekért. Vagyis a GW1 16 megapixeles képekkel szolgál, de nappal 64 megapixeles fotó is lőhető. Gyorsul továbbá az autofókusz, full HD-s videó pedig 480 fps mellett lesz lőhető. 

Az új szenzorok már a második félévben megjelenő mobilokban benne lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.