Hirdetés

8 nm-es chip turbózza fel a Galaxy S9 üzemidejét



|

A Samsung következő zászlóshajójának Exynos lapkáját már az új, 8 nm-es LPP technológiával gyártják.

Hirdetés

A Samsung elárulta, hogy készen áll a legújabb chipek sorozatgyártására, immáron a 8 nm-es LPP technológiával. Ez jelenti az átállást az eddig használt 10 nm-es eljárás és a 2018-ban várható 7 nm-es technológia között. 

Hirdetés

A Samsung a 10 nm-es gyártások során olyan dolgokat tanult, amelynek köszönhetően az új technológiánál is stabil termelést tud garantálni. A Samsung Galaxy S9 és S9+ ennek köszönhetően már jó eséllyel olyan Exynos SoC-t kap, ami 8 nm-es LPP eljárással készül. 

A 10 nm-es LPP-hez hasonlítva az új technológia 10 százalékkal kevesebb helyet igényel a készülékben, eközben 10 százalékkal takarékosabb is, vagyis növeli az üzemidőt. A Samsung megrendelői között ott van a Qualcomm is. 

A Samsung remek tempóban haladt a fejlesztésekkel, korábban ugyanis azt várták a szakértők, hogy csak 2018 első negyedévében kezdődhet meg a 8 nm-es LPP chipek gyártása. A Samsung a világon elsőként szállít majd ilyeneket. 

A GlobalFoundries eközben 2018 első felében mutatja be a 7 nm-es technológiával gyártott lapkáit, azonban ezek a chipek leghamarabb csak 2019-ben jelenhetnek meg tényleges készülékekben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.