Hirdetés

9 milliárd dollárt ad a Google az Apple-nek



|

Ennyibe kerül, hogy az Apple iOS-t futtató eszközein továbbra is a Google maradjon az alapértelmezett keresőmotor.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Google minden évben hatalmas összeget fizet ki az Apple-nek csak azért, hogy az iPhone és iPad készülékeken az alapértelmezett keresőmotor a Google legyen. 2014-ben a Google ezért 1 milliárd amerikai dollárt adott az Apple-nek, tavaly pedig már 3 milliárd dollárra tornázták fel ezt az összeget. 

Hirdetés

Egy elemző szerint idén jelentősen megemelkedhet ez az összeg. Rod Hall azt mondja, hogy a Google az idei megállapodás keretében már 9 milliárd dolláros éves díjat fizet ki ugyanezért az Apple-nek. 

Az Apple az egyik legnagyobb csatornát jelenti a Google forgalmára nézve. A teljes mobilos árbevétele felét Apple-felhasználóknak köszönheti a Google. Emiatt aztán nem meglepő, hogy az éves díj folyamatosan emelkedik. Az viszont remek kérdés, hogy hol a határ, és mennyit tud kipréselni a riválisából az Apple. 

Az elmúlt két évben a díjazás ugyanis megtriplázódott, és Rod Hall szerint a következő 12 hónapban megint emelkedik majd. 2019-ben valószínűleg már 12 milliárd dollárt kell fizetnie a Google-nek. Amíg a Google nem parancsol megálljt, addig az Apple biztosan megköveteli a riválisa bőkezűségét, elvégre így Tim Cook is szebb számokat prezentálhat a szolgáltatások utáni árbevétel kapcsán. Az Apple pedig nem járhat rosszul, hiszen ha a Google nemet mond, ott lesz a Microsoft és a Bing - a befolyó összeg pedig tiszta nyereség

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.