Hirdetés

A biztonsági kábelt elrágva lopott iPhone-t egy elkeseredett nő



|

A régi iPhone-ját elvesztette, az újat viszont túl drágának találta.

Hirdetés

Egy magyar vásárló tökéletesen meg tudja érteni, micsoda anyagi terhet jelent egy új iPhone beszerzése, hiszen a gyenge forint és a magas helyi adók miatt hazánk sajnos azok közé az országok közé tartozik, ahol világviszonylatban a legdrágábbnak számítanak az almás mobilok.

Olyan elkeseredett azonban - legalábbis tudomásunk szerint - még egyetlen honfitársunk sem volt, mint az a kínai nő, aki a napokban a fogaival esett neki egy boltban kiállított iPhone biztonsági rögzítőkábelének, hogy 100%-os "árengedménnyel" vihesse haza a telefont.

Hirdetés

Az esetről a a South China Morning Post beszámolója nyomán az AppleInsider adott hírt. Az eredeti cikkből sajnos nem derül ki, hogy pontosan melyik kínai városban történt az eset, és az sem, hogy egy hivatalos Apple Store szolgált-e a nem mindennapi lopás helyszínéül. Azt viszont tudjuk, hogy az elkövető vezetékneve Qui, és még a biztonsági kamera felvétele is megörökítette a pillanatot, amikor az elszánt illető ráharapott a zsákmányra:

Furcsa módon az üzletben senki sem vette észre a mókusokat is megszégyenítő ügyességgel dolgozó hölgyet, és még a riasztórendszer sem jelzett, így az éles fogú ügyfél simán kisétálhatott a 960 dollár értékű iPhone 14 Plus demókészülékkel a zsebében. A tolvaj azonban valószínűleg a készülék beállítását sem tudta befejezni, a boltban ugyanis a távozását követően hamar kapcsoltak, a rendőrség pedig mindössze 30 percen belül kézre kerítette a nőt.

A bilincs kattanása után az elkövető azt állította, hogy eredetileg vásárlási szándékkal érkezett a boltba, miután elvesztette a régi iPhone-ját, az árcédula azonban annyira elkeserítette, hogy inkább a rágás mellett döntött. Arra sajnos az AppleInsider és a SCMP tudósítása sem tér ki, hogy miért nem vette fontolóra egy korábbi modell, egy használt készülék, vagy - urambocsá! - egy olcsóbb, androidos mobil beszerzését.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az Apple szeptember 12-én, vagyis néhány napon belül leplezi le az iPhone 15-sorozatot, amelynek színre lépésével zsíros leértékelések néznek ki a tavaly óta forgalmazott elődöknek, így a metszőfogak kárára megszerzett iPhone 14 Plusnak is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.