Hirdetés

A Boston Dynamics új robotja, Stretch raktárakban fog a hónap dolgozója címre hajtani



|

A robotgyártó cég videón is bemutatta, milyen ügyesen pakolgat mindenfélét új prototípusa.

Hirdetés

Sokan inkább Spotról ismerik a Boston Dynamicset, és bár a robotgyártó újdonsága, az egyelőre prototípus fázisban leleplezett Stretch nem képes (még) úgy ugrókötelezni, mint az előbb említett robotkutya, raktárakban minden bizonnyal sok hasznát vehetik majd dobozpakolásban való jártasságának.

A cég szerint Stretch az első olyan kereskedelembe szánt robot, amit kifejezetten raktárakba és elosztó központokba álmodtak meg, jóllehet piacra majd csak 2022-ben fogják dobni, és még azt sem tudni, mennyiért lesz elérhető. Mindenesetre Stretch kifejezetten nehezebb, balesetveszélyes feladatokat automatizálna.

Hirdetés

Ahogy azt a Boston Dynamics által publikált videón is megcsodálhatjuk, Stretch kábé egy raklap alapterületét foglalja el, ami még inkább abban segíti, hogy gyorsan és könnyedén mozogjon, valamint hogy a raktárban bármihez egyszerűen hozzáférhessen. Erre rásegít hosszú, már-már csápszerű karja is, ami gond nélkül rátapad sima felületekre, így akár felülről, akár oldalról megragadva is képes dobozokat mozgatni, sőt, ha kell, még magával Spottal is elbánik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.