Hirdetés

A botrányok miatt már az Apple Sirije sem hallgatózik annyira



|

Felfüggesztette a Siri egyik programját az Apple, miután egyre nagyobb a botrány a magánszférát sértő hallgatózások miatt.

Hirdetés

Heti szinten derül ki, hogy újabb és újabb módon hallgatják le a beszélgetéseinket a különböző tech cégek, illetve tovább is adják azokat külsős feleknek, a szolgáltatás fejlesztése érdekében. Bár az Apple mindig a magánszféra védelmével kampányol, nemrég kiderült, hogy a Siri egy osztályozási programja keretében a felhasználók beszélgetéseit szintén továbbadja azért, hogy javíthassák a hangfelismerő szoftver hatékonyságát. 

Hirdetés

A programról itt is egy szerződött partner árulkodott, és az Apple számára is komoly kritikát eredményezett (hasonló botrányba keveredett a Google is).  Sajnos nem csak a Siri aktiválása után lezajlott magánbeszélgetéseket rögzítették, hanem véletlen felvételek is készültek. A Siri szexuális együttléteket és orvosi magánbeszélgetéseket is felvett például, mint kiderült. 

A szolgáltatás fejlesztése érdekében hasonló stratégiát folytatott a Google és az Amazon is, de ott a felhasználó elvileg kérhette, hogy a beszélgetései ne legyenek elmentve.

Az Apple hallgatott róla, hogy részt vesz-e hasonló tevékenységekben, a feltételezések pedig inkább a nemre irányultak, hiszen az Apple általában igyekszik átlátható lenni a hasonló tevékenységek kapcsán. Bár az Apple igyekszik orvosolni a kellemetlen helyzetet (az egyik program leállításával), a mostaniak fényében már nem mindenki hiszi el, hogy annyira védené a magánszféránkat az óriás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.