Hirdetés

A Canon szerint ezért melegszik túl videózás közben az EOS R5 és az EOS R6



|

4K-s és 8K-s videók rögzítése közben az EROS R5-nek és az EOS R6-nak is megvannak a maga korlátai, a Canon pedig elárulta, hogy miért.

Hirdetés

A Canon elismerte, hogy az EOS R5 és az EOS R6 egyaránt korlátozva képes csak a 4K-s és a 8K-s videók felvételére. Beépített hűtőventilátor nincs, azért, hogy az időjárásnak jobban ellenálljanak a fényképezők, és megmaradjon a kompakt dizájn. A Canon szerint magas frame-ráták és felbontások mellett nagy mennyiségű hő termelődik, ez pedig korlátozhatja a felvételi időt. A magnézium ház azért megpróbálja elvezetni a hőt az alkatrészektől, és túlmelegedés elleni funkció is van a készenléti módban. 

Hirdetés

Ennek ellenére komoly korlátozások vannak, amelyeket a Canon is megerősített. Az EROS R5 ennek megfelelően szünetet kér az alábbi videóhosszúságok után (23 Celsius-fokos környezetben): 8K@30p - 20 perc, 4K@120p - 15 perc, 4K@60p - 35 perc, 4K@30p - nincs korlát. 8K-s rögzítés után 10 perc szünet még 3 perc felvételt, 20 perc szünet 8 perc ismételt felvételt tesz lehetővé. 4K-ban 10 perc után 10 perc jár. A 8K-nál ez várható volt, a 4K-nál nem. 

Az EROS R6 eközben 30 és 40 percet tud 4K@60p és 4K@30p felvételi módok mellett. 10 perc szünet után pedig 5 perc rögzítés következhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.