Hirdetés

A Canon újdonságával az űrből készíthetünk fotókat



|

A 2021-es CES-re a fényképezőgép-gyártó kivételesen nem egy új kamerával állt elő, hanem egy olyan műholdas szerkezettel, mellyel mi is fotózhatunk.

Hirdetés

Az év egyik legnagyobb tech-ipari bemutatója, a CES idén a koronavírusjárvány miatt csak digitális formában kerül megrendezésre, a gyártók pedig ennek megfelelően elkezdtek előrukkolni az újdonságaikkal. Bár az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben egy előre rögzített videós bemutatót tartanak, van pár gyártó, mely nem éri be ennyivel.

Az Asus például egy rövid játékot fejlesztett, melyet bárki letölthet, és amelyben interaktív módon ismerkedhetünk meg a gyártó újdonságaival. A Canon is hasonló megoldást választott, ugyanis létrehozott egy weboldalt, melynek köszönhetően bárki hozzáférhet egyik műholdjuk képeihez.

Hirdetés

A CE-SAT-1 mikroszatellitet még 2017-ben állította Föld-körüli pályára cég; különlegessége, hogy egy módosított EOS 5D Mark III kamerával van felszerelve, melyet egy 40 cm-es Cassegrain-típusú teleszkóphoz csatlakoztattak. Ezzel a Canon 600 kilométer magasból képes képeket készíteni.

A műhold a Föld különböző pontjairól szállított már remek felvételeket, melyeket most mi is végignézhetünk, miközben szakemberek, fotósok és asztronauták mesélnek érdekességeket az adott helyszínekhez kapcsolódóan. Az interaktív oldalon ráadásul különböző feladatokat is végrehajthatunk, és egy adott kép részleteire ránagyítva elkészíthetjük saját fotóinkat.

Az oldalra a műholdak és űrkutatás, valamint a fotózás iránt érdeklődőknek egyaránt érdemes lehet ellátogatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.