Hirdetés

A CCleaner babérjaira tör a Microsoft



|

Saját takarítóprogrammal kísérleteznek a redmondiak.

Hirdetés

A Windows-felhasználók körében még ma is népszerűnek számítanak az olyan segédszoftverek, amelyek a törölt programok után hátramaradt fájlokat és a rendszerleíró adatbázis (registry) bejegyzéseit hivatottak kipucolni azt ígérve, hogy ezzel gyorsabbá teszik a mindennapok küzdelmeiben megfáradt számítógépünket.

Aki bízik ezekben, az bőven válogathat az alternatívák közül a leánykori nevén Crap Cleanerként is ismert CCleanertől a Restorón át a Wise Cleanerig, a jelek szerint azonban most a Microsoft azt tervezi, hogy elveszi a külsős fejlesztők kenyerét.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis már elkezdték a PC Manager nevű saját alkalmazásuk bétatesztjét, amely lényegében ugyanazokat a gyorsító-jellegű funkciókat kínálja, mint a CCleaner és társai, vagyis a felesleges fájlok egyetlen kattintással történő eltávolítását és az automatikusan elinduló alkalmazások menedzselését.

Ezek mellett pedig további, meglévő funkciókat is összefog az alkalmazás, köztük a tárhely menedzselésével, a futó programok és folyamatok áttekintésével és az instant (Defender-alapú) víruskereséssel. A szemfülesek észrevehették, hogy a rendszerleíró adatbázis kipucolása hiányzik a repertoárból, vagyis azért nincs még minden veszve a CCleaner mögött álló Piriform számára.

A Microsoft leírása alapján a PC Manager "megtisztítja a rendszer törmelékeit, felszabadítja a lefoglalt erőforrásokat, és olyan gyorssá teszi a Windowst, mint új korában.". Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg az app, mivel a cikkünk írásakor csak egy kínai weboldalról lehet letölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.