Hirdetés

A ChatGPT segít, ha mindenképpen fizetni szeretnél a Bing keresőért



|

Prémium extraként debütált a Microsoft keresője a chatbot hivatalos alkalmazásában.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok során a ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI és a Microsoft szorosan egymás keblére borultak, amihez ugyan a redmondiaknak több mint 10 milliárd dollárt kellett a cégbe fektetniük, cserébe viszont elérték, hogy a GPT nyelvi modellel felturbózott Bing kereső egy csapásra relevánssá váljon a Google-lel szemben.

A jó kapcsolat persze kétirányú utca, ennek jegyében pedig nemcsak az időközben elrajtolt Bing Chatben lapulnak ott a ChatGPT funkciói, hanem május óta a Bing Search a ChatGPT integrált keresőmotorja. Ez a lehetőség most a nemrég megjelent hivatalos alkalmazásba is bekerült, legalábbis ha fizetünk érte.

Hirdetés

A mobilos Bing keresés az iOS-es ChatGPT alkalmazás v1.2023.173 verziószámú frissítésével érkezett meg, de csak a havi 20 dollárért elérhető ChatGPT Plus előfizetők számára, és nekik is csupán béta verzióban. Az új funkció előnye, hogy míg a mesterséges intelligenciát hajtó nyelvi modell csupán 2021-ig bezárólag összegyűjtött adatokat ismer, a Bing segítségével az aktuálisabb információkhoz is hozzáfér az algoritmus.

Az OpenAI nem árulta el, hogy a ChatGPT alatt dolgozó Bing mikor törhet ki a béta fázisból, ahogy az androidos rajtot illetően is csak annyit kötöttek a közönség orrára, hogy "hamarosan" ez a lépés is aktuális lesz.

Aki viszont nem szeretne várni, vagy nem akar 20 dollárt kicsengetni a ChatGPT Plusra, annak érdemes lehet letölteni a Microsoft-féle Bing alkalmazást, amelyben ingyenesen férhetünk hozzá a GPT 4.0 nyelvi modellel megtámogatott csevegéshez és kereséshez, akár a hangalapú bevitel támogatásával, ami egy ideje már a webes felületen is kipróbálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.