Hirdetés

A ChatGPT-nek hála már a fákkal is beszélgethetünk, de ennek mi értelme van?



|

Meglepő módon alkalmazza a mesterséges intelligenciás chatbotot egy startup.

Hirdetés

Több mint fél évvel a ChatGPT megjelenése után talán már senkinek sem kell bemutatni, hogy az OpenAI által kifejlesztett chatbot a gyorsírás nagymestere, amely már egy rövid utasítás alapján is képes komplex szövegeket alkotni a legkülönbözőbb témákban.

A világ olyan lendülettel repült rá a lehetőségre, hogy a földhözragadtabb műfajok, például a chatbottal szerzett iskolai beadandók vagy novellák ma már unalmasnak számítanak, így már csak az extrémebb kísérletekre kapjuk fel a fejünket. Ilyen volt nemrég a ChatGPT-celebrálta istentisztelet, most pedig beszélő fákról számolhatunk be.

Hirdetés

Igen, az OpenAI generatív mesterséges intelligenciája már a fákat is megszólaltatja, köszönhetően a ePlant nevű startupnak, amely integrálta a szolgáltatásába a chatbotot. A cég terméke egy Treetagnek hívott tenyérnyi doboz, amely különböző szenzorok segítségével, a fákra rögzítve ad tájékoztatást azok egészségi állapotáról. Az 5 különböző szenzort tartalmazó eszköz egy mobilos alkalmazáson keresztül kommunikál, a fejlesztő pedig ezt turbózta fel a ChatGPT-vel, hogy a fák már csevegéses formában is közölhessék velünk az igényeiket.

"-Az egy héttel ezelőttihez képest 2 fokkal északabbra dőlök, és aggódom, hogy felborulok.

-Hogyan segíthetnék neked?

-Itt az ideje, hogy hívj egy arboristát, hogy nézzen rám. Aggódom, hogy a környezetemre eshetek."

- idéz egy tipikus beszélgetést az ePlant által szétküldött sajtóanyag, amit a CNET dolgozott fel először. A növényeket ráadásul el is nevezhetjük, a csúcsra járatva a digitális megszemélyesítés műfaját.

Az újdonság kapcsán joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ez mennyivel kényelmesebb vagy praktikusabb, mint egy adatlapon összegezve elolvasni a fa állapotával kapcsolatos értesítéseket, de most azokat az időket éljük, amikor az elképesztő érdeklődést vonzó "MI" és a "chatbot" kifejezéseket lényegében mindenbe muszáj beleszuszakolni, ha valaki trendi akar maradni, így talán nem is fontos logikát keresni a sztoriban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.