Hirdetés

A Chrome böngésző hamarosan kikapcsolja a nem biztonságos űrlapok automatikus kitöltését



|

Ha egy űrlap nem HTTPS kapcsolaton keresztül működik, akkor a Chrome böngésző lekapcsolja majd az automatikus kitöltést.

Hirdetés

A Google igyekszik megvédeni az emberek adatait, ennek érdekében folyamatosan érkeznek az apró biztonsági fejlesztések. A nem biztonságos webes űrlapok például nagy kockázatot jelentenek az adatainkra, de a Chrome hamarosan piros zászlót jelenít majd meg azoknál az űrlapoknál, amelyek bár HTTPS-alapú oldalakon jelennek meg, de nem biztonságos adatkapcsolaton keresztül kerülnek elküldésre. Az ilyeneken benyújtott információk ugyanis könnyen kiolvashatóak vagy manipulálhatóak mások által. 

Hirdetés

A Chrome eddig csak a címsorban jelezte a lakat ikon eltávolításával azt, ha egy űrlap nem volt biztonságos, de arra jutottak, hogy a dolog nem kommunikálja elég hatékonyan a veszélyhelyzetet, a felhasználók számára nem világos, hogy kockáztatnak. 

Éppen ezért a Chrome az ilyen esetekben letiltja majd az automatikus kitöltést, a bizalmas információkat nem dobja be magától a böngésző. A jelszókezelő persze használható marad, és az adatok is megadhatóak, de felugró ablak figyelmeztet majd a biztonságos kapcsolat hiányára, teljes oldalon. Remélhetőleg több fejlesztő dönt majd úgy, hogy az űrlapoknál is átáll HTTPS-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.