Hirdetés

A Chrome ejteni fogja az egyik Android-főverzió támogatását



|

Itt az idő, hogy búcsút intsünk az Android egyik emlékezetes kiadásának.

Hirdetés

2016 augusztusában az Android egy egész jelentős frissítésen esett át az Android 7.0 Nougat formájában, amelynek többek között olyan képességeket köszönhetünk, mint az osztott képernyős multitasking, az alkalmazások közötti gyors váltás vagy az adathasználat-csökkentő üzemmód.

Az első szériás Google Pixel és Pixel XL mobilokat is hajtó operációs rendszer már 2019 ősze óta nem támogatott, a Google Chrome viszont egészen eddig frissült rajta, ám már nem tart sokáig ez a kegyelmi állapot.

Hirdetés

A keresőóriás ugyanis a hivatalos támogatási oldalán jelentette be, hogy a népszerű webböngésző 120-as verziója már nem fut be a Nougatra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Android 7.0 mellett kitartó felhasználók a Chrome-on sem élvezhetik majd az új funkciókat és a biztonsági frissítéseket. A búcsú ideje december 6-án jön el, a tervek szerint ugyanis ekkor debütál a Chrome 120 stabil kiadása.

Hogy ez hány embert érint, arra a Statista aktuális adataiból következtethetünk, melyek alapján szeptemberben már csupán az összes androidos eszköz 1,64 százalékán futott a 7 évvel ezelőtt kiadott operációs rendszer (a legnépszerűbb főverzió továbbra is az Android 13, amely 36,47%-os piaci részesedésnek örvend).

Ez első pillantásra nem tűnhet soknak, de a világszerte nagyjából 3,8 milliárd aktív android-felhasználóból kiindulva még így is több tízmillió emberről beszélhetünk. Akárhogy is legyen, aki még mindig az Android 7.0-t, vagy a szintén Nougat kódnéven futó 7.1-et nyúzza, annak most már tényleg tanácsos továbblépni, legkésőbb a Chrome 120 decemberi rajtját követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.