Hirdetés

A Cooler Master méregdrága PC-je tulajdonképpen egy ronda sportcipő



|

Egy vagyont kér a Cooler Master a sportcipők formavilágát utánzó számítógépért.

Hirdetés

Azt hihetnénk, megkésett áprilisi tréfa áldozatai vagyunk, ám az igazság ezzel szemben az, hogy a perifériáiról, tápegységeiről, gépházairól és azok hűtési megoldásairól ismert Cooler Master már 2022 elején fellebbentette a fátylat a Sneaker X koncepcióról a cég 30. évfordulója alkalmából, a nagyközönség pedig az idei CES-en találkozhatott vele egy hasonlóan izgalmas elképzelés, a cápát utánzó Shark X társaságában.

A tervezők kezét talán az a gondolat vezérelte, hogy létezik egy közös halmaza a különleges külsejű gamer-PC-k, valamint a prémium sportcipők rajongóinak, és ennek a kedvéért érdemes belepasszírozni minden szükséges hardvert egy lábbelibe, ha kell, akkor cipőkanállal.

Hirdetés

A július elején érkező Sneaker X-nek rendesen megkéri az árát a Cooler Master, adók nélkül 5999 dollárba, cirka 2 083 500 forintba kerül. De hogy ezért az összegért cserébe milyen CPU és GPU került a szerkezetbe, az még mindig az emberiséget foglalkoztató legnagyobb talányok egyike. A cég közleményében mindössze annyi áll, hogy támogatja az AMD és az Intel processzorainak legújabb generációját, valamint egyedi vízhűtéses megoldás gondoskodik a kifogástalan teljesítményről. A 650 x 306 x 651 mm-es házban mini ITX alappot és SFX tápegységet találunk, de így is csak egy 2,5 hüvelykes SSD-nek maradt hely, miközben videokártyából legfeljebb 304 x 137 x 61 mm-eset képes fogadni. Három színváltozatban kerül majd forgalomba.

Aki a hagyományosabb formákat kedveli, annak a Cooling X monolitja lehet vonzó, bár ezért 1000 dollárral többet kell fizetni. A torony belsejét a CES-en látott változathoz képest modernizálta a gyártó, így már egy Zen 4 AMD Ryzen 9 7950X CPU és Ada Lovelace Nvidia GeForce RTX 4080 kombó dlgozik benne. Memóriából akár 64 GB-ny DDR5-5600 RAM is kérhető, a tárhely felső határa pedig 4TB-os PCIe Gen4 NVMe M.2, a tápegység pedig egy Cooler Master V850 SFX Gold. Mi más? A hőmérséklet szinten tartásáról szintén a cég megoldása gondoskodik. A házat a könnyebb szállíthatóság kedvéért fogantyúkkal is ellátták, de attól még nem lesz kevésbé izzasztó közel 20 kg-ot hurcolni ide-oda. A Cooler Master júniusban szeretné piacra dobni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.