Hirdetés

A Discord babérjaira tör a WhatsApp új funkciója



|

Új hangalapú csevegéssel bővül a Meta üzenetküldője, ami több mint 100 résztvevőt támogat.

Hirdetés

Globális szinten továbbra is a WhatsApp a világ legnépszerűbb üzenetküldője, de még egy ilyen jelentős szereplő sem dőlhet hátra, és folyamatosan igazodnia kell az aktuális elvárásokhoz, ha hosszabb távon is releváns akar maradni.

A chatplatformot birtokló Meta ezért most egy új hangalapú csevegés-funkciót jelentett be a szolgáltatáshoz, amellyel az felzárkózik az olyan konkurens platformokhoz, mint az egyre népszerűbb Discord, a Telegram vagy a Slack.

Hirdetés

A frissítéssel ugyanis már nagyobb csoportokkal is indíthatunk hangalapú csevegést, 33-tól egészen 128 résztvevőig, amiről maga a WhatsApp számolt be a hivatalos támogatási oldalán. Az új megoldás nemcsak a maximális résztvevők számában tér el az alap hanghívásoktól, hanem abban is, hogy itt nincs csörgetés: ha valaki hangalapú beszélgetést kezdeményez, a többiek egy felugró értesítésre nyomva csatlakozhatnak, vagy akár ki is maradhatnak belőle.

A csevegés részvevői a képernyő alsó sávjában láthatják, hogy kik szálltak be a diskurzusba, a képernyő tetején pedig vezérlőelemek kaptak helyet, amelyekkel lenémíthatjuk a beszélgetést, üzenetet küldhetünk az egyes résztvevőknek és persze ki is léphetünk. A funkció világszerte a következő hetek során válik elérhetővé azokban  a csoportokban, amelyeknek legalább 33 tagjuk van.

Ahogy a WhatsAppon zajló többi kommunikációt, úgy a csoportos hanghívásokat is a megszokott kétoldali titkosítás védi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.