Hirdetés

A Discord dolgozói sem úszták meg, őket is elérte a leépítési hullám



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a tempós növekedést sajnos nem tudta megfelelően kezelni a vállalat.

Hirdetés

Hatalmas növekedést produkált az elmúlt években a Discord, ami egyébként napjainkra már bőven többnek tekinthető a gamerek kedvelt online kommunikációs platformjánál. Most azonban a közösségi csevegőrendszert is elérte az iparág egészén végigsöprő leépítési hullám, aminek következtében jelentős számú alkalmazott kényszerül távozni a cégtől.

A ritkítás a platform vezérigazgatója, Jason Citron szerint elsősorban azért történik, mert a túlságosan nagyarányú és gyors növekedésük következtében több embert vettek fel a kelleténél.

Hirdetés

Citron az alkalmazottaknak intézett levelében egészen pontosan így fogalmazott:

"Gyorsan növekedtünk, és még annál is gyorsabban bővítettük a munkaerőnket. Ennek eredményeképpen több projektet vállaltunk, és így csökkent a hatékonyságunk is. Ma már egyre világosabban látjuk azt, hogy fókuszáltabban kell dolgoznunk, és javítanunk kell a közös munkán is, ezzel nagyobb agilitást hozva a szervezetünkbe. Nagyrészt ez vezérelt minket abban a döntésben, hogy most csökkentsük a létszámunkat."

Az elbocsátások a Discord alkalmazottainak a 17 százalékát érintik, ami nagyjából 170 embert jelent. A tavalyi évben már a gaming szektorban is jelentős leépítéseknek lehettünk a szemtanúi, de az utóbbi napok most ismételten kegyetlenek voltak: a Unity, az Amazon, de még az alájuk tartozó Twitch dolgozói is jelentős elbocsátásokkal kellett hogy szembenézzenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.