Hirdetés

A Facebook tiltólistájára válaszul egy ausztrál minisztérium bejelentette, többé nem költenek a közösségi oldalon



|

Továbbra sem rózsás a viszony Ausztrália és a Facebook között, a fenyegetésre pedig a jelek szerint újabb fenyegetés lett a válasz.

Hirdetés

Mint ismeretes nemrég Ausztráliában arra kötelezték a Facebookot (és nem mellékesen a Google-t is), hogy fizessen kompenzációs díjat a helyi médiacégeknek azért, mert a nagy techcégek átveszik ezeknek a médiumoknak a cikkeit. A Google belement a dologba, a Facebook viszont teljes blokáddal válaszolt: az ausztrál kiadók ezentúl nem tudnak tartalmat megosztani vagy közzétenni, és ez a felhasználók számára sem engedélyezett, sőt Ausztrálián kívülről érkező, hírekkel foglalkozó posztokat sem láthatnak a közösségi oldalon. 

Az ausztrál vezetés azonban nem hatódott meg mindettől, továbbra sem akarnak visszatáncolni, nemrég pedig ellentámadásba kezdtek. 

Hirdetés

A Facebook által kifogásolt törvénytervezet tehát változtatás nélkül menetel még mindig az elfogadás felé, az ausztrál egészségügyi minisztérium bejelentette, ha a Facebook illetékesei így állnak a kérdéshez, akkor ne számítsanak a minisztérium pénzére. Gyakorlatilag azt lengették be, hogy a jövőben egyáltalán nem fognak már hirdetésekre költeni a Facebookon, ezt a keretet inkább más platformokon költik el. 

A Google mindeközben úgy tűnik, hogy hajlandó a kompromisszumra, és inkább kinyitja a pénztárcáját, nem kezdenek hasonló agresszív taktikába, mint a Facebook. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.