Hirdetés

A fiatalok szelfiőrülete miatt egyre menőbb az orrplasztika



|

Az orrunk nagyobbnak tűnik a szelfiken - a szakértők szerint a fiatal felnőttek érzelmi állapotát pedig meghatározhatja, hogy mások mit szólnak a közösségi oldalakon megosztott szelfikhez.

Hirdetés

Ha valaki esetleg még nem vette komolyan az okostelefonok és a közösségi oldalak társadalomra gyakorolt hatását, akkor intő jel lehet számára a legutóbbi jelentés, amely a szelfikkel kapcsolatos. Egy tanulmány rávilágított, hogy készítsünk bármennyire is jó szelfit, az orrunk biztosan nagyobb lesz a képen, mint a valóságban. Nem azért, mert baj van bele, hanem az előlapi kamera miatt. 

Hirdetés

A tanulmány szerint a szélesebb lencse és a távolság együtt azt eredményezi a szelfiknél, hogy az orrunk mérete jelentősen megnő, akár 30 százalékkal (ha a fotó nagyjából 30 centiméterről készül). A tanulmány egyébként részletesen elmagyaráz és kifejt mindent, ami erre vonatkozik. 

Sokkal érdekesebb viszont, hogy mindezek miatt egyre menőbb a rhinoplasztika, vagyis az orrplasztika. Pontosan azért, mert egyre több embert zavar, hogy nagy az orra a szelfiken. Emiatt azonban óriási butaság orrműtétet választani. 

Boris Paskhover, a tanulmány egyik társszerzője (aki egyébként sebész) elmondta, hogy a fiatal felnőttek folyamatosan szelfiket készítenek magukról, amiket közzétesznek a közösségi oldalakon. Azt gondolják, hogy ezzel képviselik magukat, és azt, ahogyan kinéznek. Mindez pedig meglehetősen nagy hatást gyakorolhat az érzelmi állapotukra - főleg, ha mások visszajelzéseit is figyelembe vesszük. Paskhover mindenkivel tudatni szeretné, hogy amikor szelfit készít, olyan, mintha egy hordozható, vicces tükörbe nézne. 

Minderre a legtöbben csak legyintenének, ugyanakkor 2017-ben az arcplasztikák 55 százalékát azért kellett elvégezni, mert az emberek jobban akartak kinézni a szelfiken. Ez az arány 2016-ban még 42 százalék volt, vagyis a káros trend egyre jobban dübörög. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.