Hirdetés

A Galaxy Note 20 Ultrából is erősebb és tovább bírja a Snapdragon chipes változat



|

Olaj a tűzre a kritikusoknak, hogy a Samsung méregdrága Galaxy Note 20 Ultrájából is gyengébb az Exynos chipes verzió.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S20 szériájánál robbant ki igazán a botrány, amelyben azzal vádolták a dél-koreai gyártót, hogy szándékosan a gyengébb Exynos chipekkel adja ki a drága prémium mobiljait az európai piacon, és ami azt illeti, Amerikát, Kínát és Dél-Koreát leszámítva (ezekben az országokban csak a Qualcomm modem tud csatlakozni az 5G-s hálózatokhoz) a világ többi részén is. De vajon tényleg olyan nagy gond, hogy valamivel gyengébb az Exynos lapkás változat, és ez a helyzet a Galaxy Note 20 Ultránál is? Vagyis, gyengébb lett a felújított Exynos 990, mint a Snapdragon 865 Plus? 

Hirdetés

A PhoneArena lefuttatott pár tesztet az eltérő chipes változatokon, és arra jutott, hogy a Galaxy S20 széria után a Galaxy Note 20 sorozatnál is igaz, hogy a Snapdragon chipes verziók erősebb teljesítményt nyújtanak. Persze panasz nem lesz az Exynos lapkás modellekre sem, de tény, hogy az ideiglenes csúcsteljesítményben és a képfeldolgozásban erősebb a snapdragonos változat, sőt, ez már a Bluetooth 5.2-t és a WiFi 6E szabványt is támogatja, míg az Exynos modell nem. 

Emellett az üzemidő terén is van különbség, megint. Ahány oldal és teszt, annyi eredmény, azonban ha valaki megnézi az összes YouTuber tesztjét, és összeveti az eredményeiket üzemidő terén, akkor átlagban 1-1,5 órával több képernyőidőt garantál a snapdragonos kiadás. Vagyis a kritikusoknak olaj a tűzre a helyzet, és csak remélni lehet, hogy vagy felzárkózik minden téren az aktuális Exynos csúcslapka, vagy egységesen Snapdragon top chipre vált a Samsung a Galaxy S21-nél jövőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.