Hirdetés

A golyót felfogva mentette meg egy katona életét az iPhone-ja



|

Mint kiderült, az Apple mobilja akár golyóálló mellényként is hasznos lehet.

Hirdetés

Az almás termékekkel összefüggésben cseppet sem ritkák az életmentéssel kapcsolatos hírek, hiszen már nemcsak az Apple Watch okosóra bír erre alkalmas funkciókkal (pl. esésfigyelés, szívritmuszavar-értesítések), hanem az ütközésérzékeléssel és a műholdas segélyhívásokkal felvértezett iPhone 14- és 15-sorozat is.

A legújabb életmentős sztoriban azonban egyik megoldásnak sem jutott szerep, ezúttal ugyanis a háborús fronton bizonyította be az Apple okostelefonja, hogy akár golyóálló mellényként is funkcionálhat, ha úgy hozza a szükség.

Az alábbi videót a Living Lchaim nevű ortodox zsidó hálózat osztotta meg és egy lőtt sebbel ápolt izraeli katonát láthatunk rajta, aki az iPhone-jának köszönheti az életét, mivel a mobilnak sikerült annyira lelassítania a golyót, hogy az végül nem okozott halálos sérülést.

Hirdetés

A felvétel az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu kórházi látogatása apropóján készült, aki civil felajánlásokból új iPhone-okat és iPadeket is adományozott háborús sebesülteknek.

A bejegyzésből sajnos nem derül ki, hogy milyen iPhone-ról van szó. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a készüléket egy masszív, strapabíró tok is védte, ám ez elsősorban a keretet ért ütéseket tompítja, így a lövedék okozta erőhatás nagy részét valóban maga a telefon foghatta fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.