Hirdetés

A Google alkalmazottaknak idén már nem kell bejárniuk az irodába



|

Attól függetlenül, hogy milyen intézkedéseket hoznak a kormányok a koronavírus kapcsán, a Google irodái 2021-ig meglehetősen szellősek lesznek.

Hirdetés

Noha egyelőre rengeteg helyen rendeletek és karanténok korlátozzák, hogy az emberek bejárhatnak-e a munkahelyükre, azonban a COVID-19 járvány csúcsidőszakán túljutva, ahogyan hazánkban, úgy világszerte várhatóak lazítások ezeken a szabályozásokon. A Google ettől függetlenül otthoni munkát ír elő alkalmazottainak az év további részére, így csak azok mehetnek az irodákban, akiknek okvetlenül szükséges.

Hirdetés

A cég vezérigazgatója, Sundar Pichai bejelentette, hogy a Google alkalmazottak számára 2021-ig a home office számít majd normális munkavégzésnek. Az irodákban csak azok tartózkodnak, akiknek feltétlenül szükségük van erre a munkájuk ellátásához; ők júniusban vagy júliusban térhetnek vissza újra az épületekbe.

Hozzátették, hogy ezen kollégák védelme érdekében fokozott biztonsági intézkedéseket hoznak, valamint egy másfajta irodai jelenlétet tesznek majd lehetővé. Nem részletezték, hogy ez miben áll, de a kiürült épületekben bizonyára nem lesz nehéz a közösségi távolságtartás. Nemrég a Facebook hasonló intézkedéseket hozott, így számíthatunk rá, hogy a két cégóriás után a kisebb vállalatok is hosszabb időre írják elő a távmunkát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.