Hirdetés

A Google, az Intel, a Lenovo és más cégek is lemondták a CES 2022-es részvételt



|

Egyre kevesebb nagy szereplő lesz ott az eseményen.

Hirdetés

Mint arról nemrég beszámoltunk, a koronavírus omikron variánsára hivatkozva a nagy cégek elkezdték visszamondani a fizikai megjelenésüket a január 5. és 8. között esedékes Consumer Electronics Shown, vagyis a CES 2022-n.

Eddig az Nvidia, a Meta, a Twitter, a T-Mobile, a Pinterest és az iHeartRadio jelentette be, hogy mégsem lesz ott az eseményen, azóta pedig újabb komoly játékosok fújtak visszavonulót.

A sort a Lenovo nyitotta, a világ vezető számítógépgyártója a Twitteren közölte a rossz hírt. A cég posztja azt írja, hogy a COVID jelenlegi tendenciáinak  szoros figyelemmel kísérésével született meg a döntés, hogy a munkatársak, a közösség és a partnerek egészségének érdekében felfüggesztenek minden helyszíni tevékenységet Las Vegasban.

Hirdetés

Íme a hivatalos üzenet:

A Lenovo közleménye valódi lavinát indított el, a publikálását követő órákban ugyanis az Intel, a Google, a General Motors és a Waymo is bejelentette a távol maradását. A szervezők azonban továbbra is kitartanak a CES 2022 megtartása mellett:

"Tekintettel a CES átfogó egészségügyi intézkedéseire - vakcinázási követelmény, kötelező maszkviselés és a COVID-19 tesztek biztosítása-, továbbá az alacsonyabb látogatottságra és a távolságtartási intézkedésekre, biztosak vagyunk abban, hogy a résztvevők és a kiállítók egy értékes és produktív eseményen vehetnek részt Las Vegasban, valamint egy kifizetődő élményt élhetnek át a digitális hozzáféréssel."

- nyilatkozták a TechCruchnak még a Lenovo kivonulását kommentálva. Mi azért nem vennénk biztosra, hogy végül tényleg meg is tartják a fizikai kiállításokat, hiszen a nagy halak elúszásával a kicsik is elbizonytalanodhatnak, nem beszélve a sajtó képviselőiről, akik az élő eseményekről tudósítanának: a TechRadar például már be is jelentette, hogy az idén is csak online követik a CES-t.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.