Hirdetés

A Google böngészős keresőjében mostantól könnyebben megtalálhatod, amit keresel



|

A piacvezető szolgáltatás felülete az eddiginél is átláthatóbbá vált.

Hirdetés

A internetes felhasználók jelentős többsége használja nap mint nap a Google keresőjét, így attól függetlenül, hogy a cég dominálja a piacot, mégis törekszik a lehető legjobb felhasználói élményre az újítások bevezetésével. A Google szakemberei ezúttal az idézőjeles keresést alakították át úgy, hogy a kifejezéseket tartalmazó szövegek kiemelésre kerülnek a találatok linkjei alatt.

Az idézőjelek használatával pontosabb eddig is pontosabb találatokra kereshettünk, viszont ezentúl gyorsabb átláthatóbbak lesznek a megjelenő eredmények, így pedig nyilván hatékonyabbá a keresés.

A Google a vállalat hivatalos blogján osztotta meg az újítás részleteit. Fontos tudni, hogy az idézőjeles találatok mutathatnak a weboldalak metaleírására, vagyis olyan szövegekre, amelyek publikusan nem jelennek meg.

Hirdetés

Ettől függetlenül ezek az oldalak is relevánsak lehetnek a keresés szempontjából. Nem jelennek meg viszont kiemelt formában azok a kifejezések, amelyeket csak a weblapok URL-je tartalmaz.

Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a keresőmotor az írásjeleket szókozként ismeri fel, tehát két adott szót kötőjellel, vesszővel vagy perjellel elválasztva is ugyanazokat az eredményeket hozza a rendszer.

A teljes kapcsolódó blogbejegyzést a Google honlapján olvashatjátok, az újítást pedig már ki lehet próbálni a keresőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.