Hirdetés

A Google egy sor új alkalmazással örvendezteti meg az autósokat



|

Többek között Zoom és Prime Video is lesz az új Android Autóban.

Hirdetés

Az Apple autós platformjának piaci ellenfeleként majd' egy évtizede megjelent Android Auto sok dolgot megélt már fennállása óta. Nemrég a ZLinkkel adódtak kompatibilitási problémák, de korábban arról is volt szó, hogy a Google elengedi az applikációt. Ez végül nem történt meg, sőt éppen ellenkezőleg, új funkciók sorával tervezi feldobni a vállalat.

A tervek szerint több újdonság is bele fog kerülni az autós szoftver megjelenés előtt álló legújabb frissítésébe. Többek között  a Google Play legnépszerűbb időjárási alkalmazásával, a The Weather Channellel készülnek ellátni az Android Autót. Ez az alkalmazás valós időben tud figyelmeztetni arra, ha a biztonságos közlekedést befolyásoló időjárási viszonyok várhatóak, de egyébként is jelzi óránként az aktuálisan várható időjárást. 

Hirdetés

További újdonságok is jönnek még a frissítéssel. Ilyen például az is, hogy bizonyos autótípusokban a szoftver támogatni fogja a digitális autókulcs használatát Európa után már az Egyesült Államokban, Kanadában és Koreában is. Prime Video is kerül az infotainment platformba, azzal a kikötéssel, hogy csak akkor tudja a tulajdonos majd használni, amikor az autó álló helyzetben van éppen, hogy ne vonja el a sofőr figyelmét.

A Google a Zoom és a WebEx By Cisco szolgáltatásaival is bővül az elérhető szolgáltatások köre, így a felhasználók menet közben is csatlakozhatnak a tervezett megbeszéléseikhez, persze csak hang alapon. 

Érdekes, hogy a 2000-es évek elején szinte csak navigációra használtunk telekommunikációs eszközöket az autókban, ma pedig egyre szélesebb a beépített alkalmazások köre. Még ha most azt is gondoljuk, hogy ennél több funkcióra már igazán nincs szükség, nem valószínű, hogy a fejlesztők megállnak itt. Ha kell, megteremtik az igényt a továbbiakra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.