Hirdetés

A Google egy újabb népszerű szolgáltatása szűnik meg jelenlegi formájában



|

A videómegosztóra kerül át egy évek óta elérhető Google-szolgáltatás.

Hirdetés

Épp a napokban emlékeztünk meg róla a PCW digitális hasábjain, hogy az évek során a Google már mennyi termékét és szolgáltatását kukázta a Google+ közösségi platformtól a Google Glass szemüvegen át a Google Play Musicig, melyek közül az utóbbi szerepét a szintén a vállalat szárnyai alá tartozó YouTube Music vette át.

Most pedig a történelem ismétli önmagát, a keresőóriás ugyanis hamarosan egy újabb platformot kaszál el a YouTube Music javára.

Hirdetés

Az áldozat ezúttal a Google Podcasts lesz, amelyet a cég az online beszélgetős műsorok iránt berobbant lelkesedést meglovagolandó hozott létre még 2018-ban, ám sosem vált különösebben népszerűvé. Ezzel szemben egy tavalyi kutatás szerint a YouTube időközben a műfaj rajongóinak kedvenc forrásává lépett elő, így érthető, hogy a Google nem akar többé az árral szemben úszni.

A YouTube hivatalos blogján bejelentett döntés értelmében a Google Podcasts 2024-ben vesz búcsút a közönségtől. Az üzemeltető migrációs eszközökkel segíti majd az átállást, melyekkel a felhasználók könnyedén áthelyezhetik a beállításaikat és a podcastjaiket a szolgáltatás helyére lépő YouTube Musicba, illetve OPML-formátumban is letölthetők lesznek a feliratkozások, segítve a más platformokra költözést.

A YouTube azt ígéri, hogy a következő hetek és hónapok során közösségi visszajelzéseket fog gyűjteni, hogy ezekre alapozva minél zökkenőmentesebbé tegye a váltást. A blogposztból nem derül ki, hogy pontosan mikor kerül lakat a Google Podcastsra, amely a bejegyzésben közölt statisztika alapján csupán 4%-os piaci részesedéssel rendelkezik az Egyesült Államokban, miközben a YouTube Music 23%-os szeletet hasít ki a tengerentúli podcast-tortából.

A Google Podcasts torka körül tavasz óta szorul a hurok, amikor is a YouTube engedélyezte, hogy az amerikai felhasználók előfizetés nélkül is hozzáférjenek a Musicon hallgatható műsorokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.