Hirdetés

A Google elárulta, mire kerestünk a legtöbbet 2021-ben



|

A Squid Game, a labdarúgó EB és egy képregényes film is előkelő helyen szerepel a magyar listán.

Hirdetés

A szilveszterhez közeledve a tech cégek szép sorban előrukkolnak az évösszefoglaló anyagaikkal, így a Spotify és a Duolingo nemrég nyilvánosságra hozott beszámolói után most a Google adatait böngészhetjük, melyek az év legtrendibb kifejezéseit tárják fel.

A toplisták érdekessége, hogy nem a legtöbbször keresett témákról árulkodnak, hanem azokról, melyek kapcsán a leginkább megugrott az érdeklődés az idei esztendőben. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Google globálisan és országokra bontva is elkészítette az összeállítást, így azt is láthatjuk, hogy miben térnek el a magyar felhasználók a világ többi lakójához képest.

Hirdetés

Ami a hazai toplistát illeti, a legfelkapottabb keresés a "Labdarúgó Európa-bajnokság" lett, amiben bizonyára nagy szerepet játszott a nemzeti válogatott részvétele is. Ezt követte a 6 magyar aranyat hozó nyári olimpia, a harmadik helyre pedig a koronavírus-téma verekedte be magát az "Oxford-AstraZeneca vakcina" kifejezéssel.

A filmek terén a Venom, a sorozatoknál a netflixes Squid Game, sportolókból pedig Christian Eriksen labdarúgó vitte a prímet, aki szívmegállás miatt kis híján életét vesztette az EB-n.

A Google ezek mellett a legtrendibb recepteket és diétákat is megnevezte: előbbieknél a fánk vezet, míg az utóbbiak közül a Keto diéta iránt ugrott meg a leginkább az érdeklődés.

A nagyobb mennyiségű rendelkezésre álló adat miatt a globális lista már jóval több csoportosítást kínál a hírektől a játékokon át a legfelkapottabb dalokig. A világ legtrendibb keresési kifejezésének címét az Ausztrália vs. India krikettmérkőzés húzta be, a hírekben Afganisztán, a színészek között Alec Baldwin, a játékoknál pedig a végtelenül szimpla PopCat dominált.

A filmes toplistát globális szinten az Örökkévalók vezeti, a sorozatoknál viszont nem meglepő módon itt is a Squid Game került az élre. S ha már szóba került, a legtrendibb dal a driver's license lett Olivia Rodrigótól.

A Google ezek mellett egy rövidfilmet is készített az évzáróhoz, melyben azt hangsúlyozza, hogy a pandémia második évében minden korábbinál többször kerestünk a gyógyulással kapcsolatos "how to heal" kifejezésre.

Akit érdekel az összehasonlítás, az ide kattintva megtekintheti a 2020-as toplistákat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.