Hirdetés

A Google és a Microsoft felturbózzák az androidos webappokat



|

A Google-nek és a Microsoftnak egyaránt megvan az oka arra, hogy a progresszív webappok fejlesztését segítse.

Hirdetés

Sok operációs rendszer van ma a piacon, így a fejlesztőknek nincs könnyű dolguk, főleg akkor, ha egyedül dolgoznak. Rengeteg eszköz és keretrendszer létezik, némi megkönnyebbülést nyújthatnak azonban a webes appok. Az újgenerációs webappokat progresszív webappoknak nevezik, a Google és a Microsoft most pedig úgy döntöttek, hogy közös munkával próbálják meg ezeket Androidon jobb minőségűvé tenni

Hirdetés

Manapság sok app és szolgáltatás webalapú, azonban ettől még nem lesznek egyből progresszív webappok. A Microsoft és a Google ezen segítenének a PWABuilder és a Bubblewrap megoldásokkal. A Bubblewrap segít Play Áruházba való csomagokat gyártani a PWA-kból, a Microsoft pedig ezt teszi a legtöbb alkalmazásbolthoz. 

A Play Áruházra hangolt PWA-k támogatják majd a webes hivatkozásokat, így a webappok egyes részeire közvetlenül is át tudnak ugrani. Az app ikonjának nyomva tartásakor is felugrik majd a kapcsolódó lista. A PWA-k emellett az állapotsávban való megjelenést is testre szabhatják színekkel, témákkal, mint a rendes appok. A Google ezekkel az appokkal minden platformját lefedhetné, a Microsoft pedig ezekkel tölthetné fel az igen hiányos saját áruházát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.