Hirdetés

A Google focis játékával is letolhatod a VB meccseit



|

Most te is bedobhatod magad a kedvenc csapatod érdekében.

Hirdetés

November 20. és december 18. között zajlik a 2022 a katari futball-világbajnokság, amely a FIFA-tornák történetének talán legbotrányosabbika, a rendezés jogának megszerzése körüli korrupciós ügytől a meccseknek otthont adó létesítmények építése alatt történt haláleseteken át a látogatók utáni szimatoláshoz használt állami kémappig.

A Google azonban igyekszik a dolgok jó oldalát nézni: mégis csak a Föld legnézettebb sporteseményéről van szó, ez pedig nem múlhat el egy újabb Google Doodle, vagyis egy keresős minijáték nélkül.

Hirdetés

A Google VB-s témájú alkotásának előcsalogatásához csak be kell írni a mobilos keresőfelületen a "foci vb" kifejezést, majd rányomni a jobb alsó sarokban felbukkanó pörgő focilabdára. Ezt követően kiválaszthatjuk, hogy az esemény melyik mérkőzését, s kinek az oldalán kívánjuk végigjátszani.

Maga a móka egy szimpla góllövős szösszenet, amelyben az ide-oda sasszézó kapus eszén kell túljárnunk, a Google viszont összesíti az eredményeket, amikor az adott mérkőzés a valóságban is véget ér, így a játékosok világszerte mutatott teljesítménye határozza meg, hogy melyik ország győzedelmeskedik a kereső virtuális tornáján.  

Az első Google Doodle-ig egyébként egészen 1998-ig, a cég alapításának évéig kell visszatekernünk, amikor is Larry Page-ék a Burning Man fesztivált ünnepelték egy különleges logóval. Az eddig használt Google-emblémákat ide kattintva tudod megtekinteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.