Hirdetés

A Google hamarosan értesít, ha feltűnsz valakinek a keresésében



|

Nem kell már sokáig várni az új funkcióra, amivel jobban vigyázhatunk a személyes adatainkra.

Hirdetés

Nem lehet elégszer elmondani, milyen fontos az interneten, hogy megtegyük a szükséges óvintézkedéseket a személyes adataink védelmében. Ehhez hozzátartozik a profilok láthatóságának beállítása, a telefonszámok és e-mail címek lehető legjobb elrejtése és az, hogy nagyon figyeljünk arra, milyen információkat osztunk meg nyilvánosan.

Az internetes biztonságról persze sosem árt újra és újra beszélni, hiszen még akkor sem vagyunk teljesen védve, ha minden óvintézkedést megteszünk, így is történhetnek adatszivárgások, elhibázott fejlesztések és hasonló váratlan események, amik következtében bármilyen érzékeny információ napvilágot láthat.

Most a Google, az internet legnagyobb keresőmotorjáért is felelős vállalat nyújt segítő kezet azok számára, akik szeretnének valamilyen információt eltűntetni az internetről, amiről ugyebár tudjuk, hogy nem felejt.

Hirdetés

Már 2023 elején elindul a szolgáltatásuk, amit rá lehet állítani, hogy figyelje, feltűnik-e például a nevünkhöz kötve a lakcímünk, vagy valahol megtalálható-e az e-mail címünk, esetleg akár a telefonszámunk anélkül, hogy arra mi engedélyt adtunk volna.

A funkció nem csak értesít, hanem arra is rögtön lehetőséget biztosít, hogy kérelmezzük az adatok eltávolítását, sőt, egy gyűjtőfelületet is készít a Google, ahol minden korábbi értesítést is nyomon követhetünk. Reméljük, hogy a privát adataink védelme tényleg ilyen egyszerű lesz, azért egy méretes pirospont járna a Google-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.