Hirdetés

A Google is megszólalt, miután a Gmail eltörléséről kezdtek pletykálni



|

Egy hivatalosnak tűnő levél állította, hogy már csak néhány hónapig marad elérhető a szolgáltatás.

Hirdetés

A Google hírhedt arról, hogy őrületes mennyiségű szolgáltatással bombázza egyszerre a piacot, és ha valamelyik nem teljesíti az elvárásokat, a vállalat habozás nélkül elkaszálja. Hogy ez mennyire így van, azt a jelenség dokumentálására létrehozott killedbygoogle.com bizonyítja, amelyre látogatva kiderül, hogy a keresőóriás csak az elmúlt fél évben hét különböző terméke visszavonását jelentette be a Jamboardtól a DropCamen át a Pixel Passig.

Ilyen előzményekkel nem csoda, hogy sokan megijedtek, amikor a napokban a széles körben használt e-mail platform, a Gmail leállásáról kapott szárnyra egy pletyka.

Hirdetés

A pánikot egy X-poszt indította el benne egy állítólagos hivatalos levéllel, amiben a Google a Gmail megszüntetéséről értesíti az ügyfeleket. A szöveg alapján a szolgáltatás már csak augusztus 1-ig lesz elérhető, utána pedig az elektronikus levelek küldését, fogadását és tárolását sem fogja támogatni. A felöltő még egy dühös megjegyzést is hozzáfűzött arról, hogy mennyire utálja ezért a céget.

A bejegyzés természetesen óriási kamu, hiszen a Gmail a Google egyik legsikeresebb szolgáltatása, melyet világszerte csaknem 2 milliárd aktív felhasználó gyűr hónapról hónapra, s ami ráadásul a cég irodai megoldásainak is szerves része. A riogató poszt viszont közel 7 millió emberhez jutott el, így végül maga a Google is megszólalt az ügyben, az e-mail platform hivatalos fiókján közölve, hogy a Gmail bizony nem megy sehová.

A megtévesztés érdekében a pletyka elindítója egy korábbi hivatalos levelet módosított, amelyben a Google a Gmail Basic HTML view funkció megszűnésére hívta fel a figyelmet. A Gmail halálának villámgyors elterjedése nem csak arról árulkodik, hogy milyen könnyű manapság álhírekkel kampányolni a közösségi médiában, hanem arról is, hogy mennyire nem bíznak már az emberek a Google kitartásában, legyen szó bármilyen termékről.

Az e-mail platform mindenesetre egyelőre nem csak velünk marad, hanem tovább is fejlesztik, a keresőóriás ugyanis csak néhány napja jelentette be, hogy a Workspace irodai alkalmazáscsomagjába, azzal együtt pedig a Gmailbe is elhozza a Gemini mesterséges intelligencia generatív képességeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.