Hirdetés

A Google léggömbjei most nagyon fontos feladatot kaptak



|

Puerto Ricóban a Google léggömbjei segítik majd a kommunikáció mielőbbi helyreállítását.

Hirdetés

A Maria hurrikán nagyon komoly pusztítást végzett, aminek eredményeképpen többek között Puerto Rico mobilkommunikációt biztosító infrastruktúrája is romokban van. 

Hirdetés

Míg Elon Musk a Tesla technológiájával építené újra a helyi elektromos hálózatot, addig a Google is igyekszik segíteni a saját megoldásaival. 

Az FCC szerint a szigeten az adótornyok 83 százaléka ment tönkre, így a szolgáltatók tartalékmegoldásokkal próbálják működésbe hozni a hálózataikat. Az Alphabet - a Google anyacége - időközben engedélyt kapott az FCC-től a léggömbjeinek használatára, amelyek vészhelyzeti lefedettséget biztosítanak majd Puerto Rico fölött. 

A Google még 2013 júniusában indította el a Project Loont, amikor Új-Zélandon küldte fel az égre a léggömbjeit. Ezek a távoli, félreeső régiókban is képesek a hálózat létrehozására.

A Google most arra kért engedélyt, hogy a léggömböket a korlátozott kommunikáció visszaállítása során a mobilszolgáltatók kisegítésére használhassa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.