Hirdetés

A Google megmutatta, hogyan lehet igazán hasznos egy AR-szemüveg



|

Lenyűgöző koncepciót láthattunk a keresőóriás fejlesztői konferenciáján.

Hirdetés

A Google nem fogta vissza magát az I/O fejlesztői konferencia nyitóeseményén, hiszen nem csak az Android 13 újdonságairól, de az új Pixel-mobilokról, a Galaxy Watch okosóráról és a Galaxy Buds vezeték nélküli fülesről is lerántotta a leplet.

A legizgalmasabb csemegét viszont a műsor végére tartogatták: egy fejlesztés alatt álló AR, azaz kibővített valóságra épülő okosszemüveget láthattunk, amely a lencsére kivetítve fordítja és feliratozza a beszédet.

Hirdetés

Az eszközről sajnos csak egy szimulált videót mutattak különböző interjúalanyokkal, akik arról beszéltek, mekkora segítség nekik az életben ez a technológia. Megszólal például egy anya, aki az angol nyelvtudás hiánya miatt nehezen kommunikál a saját lányával, valamint egy siket nőt is láthatunk, aki a szemüvegnek hála feliratozva láthatja az elhangzott szöveget.  

Az sajnos nem nyert megerősítést, hogy megvásárolható kütyüként is visszaköszön-e az elképzelés, de az biztos, hogy a keresőóriásnak sikerült egy olyan indokot mondania, amivel az AR-szemüveg könnyedén kitörhetne a rétegtermék-skatulyából, hiszen kevés hasznosabb funkciót tudunk elképzelni a feliratozott fordításoknál.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Google Translate mennyit fejlődött az utóbbi években, izgatottan várjuk, hogy végül tényleg befut-e a vállalat csodaszemüvege. A Google egyébként már kísérletezett AR-szemüveggel, ám a Google Glass nem sok vizet zavart, sosem lett belőle olyan sikertörténet, mint az okosórákból és az okoskarkötőkből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.