Hirdetés

A Google mesterséges intelligenciája tudja, hogy mit akarsz



|

Ügyesen javasolja az alkalmazásokat a mesterséges intelligencia, ezért aztán az appok letöltési száma is magasabb lesz.

Hirdetés

Chi Huai-hsin, a Google vezető AI-kutatója nemrég arról beszélt, hogy a csapatával milyen témákon dolgoznak mostanában. Elárulta, hogy a gépi tanulást a Google többek között arra is használja, hogy mintákat keressen a felhasználók viselkedésében, majd személyre szabott javaslatokat tegyen számukra. 

Hirdetés

Miután a felhasználók igényeit kiismerik az appokban, az alapvető javaslatok egyszerűek. A táblagépes felhasználók például jobban keresik a szórakoztató és a videós alkalmazásokat, míg az okostelefonokra inkább a produktivitást fokozó programokat vinnék az emberek. 

Nem csak a készülék számít viszont, hanem a használat ideje is. A hírkereső appokat inkább nap közben használnák az embereket, a játékok letöltéseiben este mutatkozik nagy tüske. 

A Google AI-csapata azt szeretné elérni, hogy minden felhasználó számára megfelelő javaslatokat kapjon, a nap minden szakában. A mesterséges intelligencia az életkort is igyekszik figyelembe venni, ez ugyanis eltérő érdeklődési kört eredményezhet. 

Bár ezek apróságoknak tűnnek, az apró módosítások hatalmas eredményeket jelentenek, mivel az androidos felhasználó tábor is hatalmas. A testre szabott javaslatok egy app esetében átlagosan 3,3 százalékos növekedést hoztak. Ez nem sok, de ha a tavalyi 82 milliárdos letöltési mennyiség ennyivel emelkedik, az további 2,4 millió telepítést jelent. 

Az algoritmusok egyelőre nem kaptak korlátozásokat, vagyis az emberek még nem ijedtek meg, hogy a Google olvas a gondolataikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.