Hirdetés

A Google mobiljai már azt is érzékelik, ha képernyővédő fóliát használsz



|

A Pixelek egy hasznos megoldással javítják a fóliázott készülékek felhasználói élményét.

Hirdetés

Habár a 2016 óta forgalmazott Pixel-mobilok globális piaci részesedése továbbra is elenyésző, a Google rendíthetetlenül kitart a házon belüli fejlesztésű készülékek mellett, amelyek általában több extra funkciót is kínálnak a más gyártóktól származó androidos riválisaikhoz képest.

Ennek egyik ékes példája a Pixel 7-szérián debütált Screen protector üzemmód, ami kifejezetten a képernyővédő üvegfóliákkal védett telefonokon igyekszik boldogabbá tenni a felhasználókat a vezérlés pontosabbá tételével, most pedig már automatikusan képes érzékelni, ha szükség van rá.

Hirdetés

Az Android Police ugyanis felhasználói beszámolók alapján arról ír, hogy a Google szép csendben aktivált egy új értesítést az októberben megjelent Pixel 8 és Pixel 8 Pro modelleken, amely akkor ugrik fel, ha fóliát helyezünk a készülékre. Ahogy az alábbi, discordos képernyőfotó is mutatja, a felhasználó ilyenkor választhat, hogy a Beállításokba navigálva aktiválja a Screen protector-üzemmódot, letiltja a további értesítéseket vagy egyszerűen csak bezárja az ablakot.

A Beállítások > Kijelző menüpontban található üzemmód működése kapcsán egyébként csak annyit ír a rendszer, hogy érzékenyebbé teszi a képernyőt az érintésekre, ami azoknak jöhet jól, akik problémákat tapasztaltak a kezeléssel a védőfólia felhelyezését követően. Habár a Screen protector a Pixel 7 sorozaton is elérhető, az Android Police szerint a fenti értesítést csak a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro támogatja.

Ezt viszont nem feltétlenül fogja siratni a közönség, a Redditen legalábbis akad egy olyan felhasználó, aki kifejezetten idegesítőnek találja a figyelmeztetést, mivel az az elmondása szerint többször is felugrott a képernyőjén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.