Hirdetés

A Google napokon belül megmutatja, milyen MI-vel vág vissza a ChatGPT-nek



|

A keresőóriás sietve bejelentett egy mesterséges intelligenciának szentelt rendezvényt.

Hirdetés

Már egy egész generációnyi ember nőt fel abban a biztos tudatban, hogy a Google dominálja az internetes keresőpiacot, a ChatGPT novemberi elindulásával azonban látványosan megrendült a szolgáltatás mögött álló Alphabet magabiztossága.

Az OpenAI mesterséges intelligencián alapuló chatbotja ugyanis megdöbbentően komplex feladatokkal is képes megbirkózni, így sokan úgy vélik, hogy ez fogja megdönteni a szimpla webes találatokkal operáló Google évtizedek óta tartó uralmát. Ezt a tábort gyarapítja a Microsoft is, akik 10 milliárd dollárt toltak a ChatGPT-be, a jelentések szerint pedig a Bing keresőbe és más szolgáltatásaikba is integrálni szeretnék a nyelvi modellt.

Nem csoda hát, hogy a Google-nél válságüzemmódba kapcsoltak, s nemrég kiszivárgott, hogy már gőzerővel tesztelik az "Atlas" nevű saját chatbotjukat, amelyet a ChatGPT elleni csodafegyvernek szánnak. Ezt látszik megerősíteni a keresőóriás friss bejelentése, mely szerint rövidesen tartani fognak egy eseményt, kifejezetten a mesterséges intelligenciára koncentrálva.

Hirdetés

A Párizsból streamelt prezentáció február 8-án, közép-európai idő szerint 14:30-kor veszi kezdetét, a beharangozóban pedig a Google egyenesen a keresési élmény újragondolását ígéri, minden eddiginél természetesebbé és intuitívabbá téve a folyamatot, nemcsak a keresőben, de a Google Térképben és "azon túl" is.

Mindebből nagyon úgy tűnik, hogy az Alphabet egy ChatGPT-szerű szolgáltatással próbálja felturbózni a repertoárját. Ennek valószínűségét növeli, hogy a vállalat nemrég tartott pénzügyi beszámolóján maga a vezérigazgató Sundar Pichai is úgy nyilatkozott, hogy a kereső kísérőjeként az emberek "közvetlen interakcióba" léphetnek majd a "legújabb, legerősebb nyelvi modellekkel".

Magyarán izgalmas műsor elé nézünk, amely hivatalosan is elindíthatja a Google és az OpenAI/Microsoft chatbotháborúját, miközben a megívó alapján olyan termékek is szóba kerülnek majd, mint a Fordító, a Google Lens szemüveg és más finomságok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.