Hirdetés

A Google nem engedi be a Play Áruházba Donald Trump közösségi oldalát



|

Hiába ácsorog az Android ajtajában a Truth Social, a Google szigorúbb moderációhoz köti a bebocsátást.

Hirdetés

Az Egyesült Államok tavaly leköszönt elnöke, a republikánus Donald Trump februárban indította útjára a Truth Social néven futó saját közösségi oldalát, amely lényegében a Twitter funkcióit ígéri, de lényegesen lazább (habár elméletben egész szigorúnak tűnő) moderációval.

Az egyelőre csak az USA-ban elérhető platform hónapok óta gond nélkül letölthető az Apple-féle App Store-ból, az amerikaiak 44%-a által használt Androidon viszont továbbra is várat magára a rajt, mivel a Google nem hajlandó beengedni az alkalmazást a Play Áruházba.

Hirdetés

Az Axios beszámolója szerint a keresőóriás nem tartja kielégítőnek a Truth Social moderációs szabályait.

"Augusztus 19-én értesítettük a Truth Socialt a szabványos irányelveink számos megsértéséről a jelenlegi alkalmazás benyújtásakor, és megismételtük, hogy a felhasználók által generált tartalmak moderálására szolgáló hatékony rendszerek megléte az egyik feltétele annak, hogy bármely app megjelenhessen a Google Play-en."

- idézi a Google nyilatkozatát a hírügynökség, melynek forrásai szerint a vállalat a fizikai fenyegetést és az erőszakra való felbujtást tartalmazó posztok burjánzása miatt aggódik. Mint azt korábban már többször is leírtuk, a Trump Media & Technology Group által létrehozott közösségi oldal a szólásszabadságot helyezi előtérbe, ezért lényegében bármi leírható a felületén, a platform legfeljebb egy figyelmeztető jelzéssel fogja ellátni a meredekebb tartalmakat, de olykor még ez is elmarad.

A Google Play Áruházba való bekerülés ügye most ott tart, hogy a Trump Media és a keresőóriás egymásra mutogatnak, hogy ki miatt nem kerülhet sor a megjelenésre. Trumpék számára menekülőutat jelenthet, hogy az Androidon a Play Áruházon kívül is telepíthetők az appok, ám az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az alternatív csatornák jóval szerényebb elérést biztosítanak.

Mindazonáltal könnyen megeshet, hogy a Truth Socialnek nem is marad más választása, a Google ugyanis korábban a hasonló elven működő Parlert is kiebrudalta a Play Áruházból, az appnak pedig nem is sikerült visszakerülnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.