Hirdetés

A Google Pixelek egyik legjobb AI-trükkjét nyúlhatja le a Samsung Galaxy S24-széria



|

Egy mesterséges intelligenciás megoldásnak hála gyerekjátéknak ígérkezik a fotók szerkesztése a Samsung új csúcsmobiljain.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciás szolgáltatások egyik úttörője, a Google még a 2021 őszén debütált Pixel 6-telefonokon vezette be a praktikus Magic Eraser funkciót, amellyel az AI-t bevetve néhány pillanat alatt hajthatunk végre látványos változtatásokat a fotóinkon.

A megoldás azóta az iOS-es és az androidos felhasználók számára is elérhetővé vált a Google Fotókban, most pedig úgy néz ki, hogy a Samsungnak is megtetszett az ötlet, és egy saját eljárással áll elő a várhatóan január 17-én leleplezésre kerülő Galaxy S24-es csúcsmobilokon.

Hirdetés

Az Arséne Lupin nevű szivárogtató ugyanis nemrég egy csokor hivatalos fotó mellett egy állítólagos gyári leírást is közölt a Galaxy S24-modellek különböző funkcióiról, amelyek között a Generative Edit nevű eszköz is szerepel. A leírás szerint ezzel a Magic Eraserhez hasonlóan a képeken található elemeket mozgathatjuk vagy törölhetjük, az üresen maradó részt pedig a generatív AI tölti ki nekünk.

A Samsung-fiókkal használható mesterséges intelligenciás szerkesztéshez internetkapcsolatra is szükségünk lesz, amire vonatkozóan Lupin közölte, hogy a Samsung Cloud dolgozik a háttérben, vagyis a képek szerkesztése nem közvetlenül a készüléken történik. A lista alapján a Galaxy S24 Ultrán és az S24 Pluson is elérhető lesz, az alapmodell S24 funkciói viszont nem szerepelnek a képen, így ez nem került megerősítésre.

A poszt emellett további képességeket is említ a következő generációs csúcstelefonok kapcsán. Ilyen például a beszéd élő fordítása a Samsung Telefon alkalmazáson keresztül, a ráközelített éjszakai fotók minőségének feljavítása, illetve olyan tételek is szerepelnek a listán, mint az S24 Ultrában található 200 megapixeles kamera vagy a fényesebb kijelző.

Ami a készülékek többi tulajdonságát illeti, ennek kapcsán a napokban történt egy nagy szivárgás, ami elvileg az összes specifikációról lerántotta a leplet. Az S24-bemutató január 17-i dátuma még nem hivatalos, de több forrás is megerősítette.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.