Hirdetés

A Google rálépett az Amazon és az Alexa nyakára



|

Az idei első negyedévben több okoshangszórót tudott eladni a Google, mint az Amazon.

Hirdetés

Az okoshangszórók piacát alapvetően az Amazon indította el, amikor 2014-ben bemutatta az Amazon Echót. Az idei évig uralta is a szektort. A Canalys elemzőcég adatai szerint az idei első negyedévben viszont most először letaszította a trónról az Amazont a Google. 

Hirdetés

Míg az Amazon eladásai 8 százalékkal emelkedtek, addig a Google-nél ez a mutató 483 százalékos volt. A Google piaci részesedése 36,2 százalék, az Amazoné pedig 27,7 százalék. A harmadik és a negyedik legnagyobb gyártó az Alibaba és a Xiaomi voltak. Az Apple a HomePodjával még csak a listára sem került fel. 

Az okoshangszórók piaca gyorsan nő, globálisan 210 százalékkal többet szállítottak le éves szinten. Az idei első negyedévben nagyjából 9 milliót. A legnagyobb piacot Amerika, Kína és Dél-Korea jelentik. 

Az eladási számok egy év múlva akár az egekbe is törhetnek, de ha nem sikerül az óriásoknak garantálni a magánszféránk védelmét, akkor akár el is hasalhatnak az okoshangszórók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.