Hirdetés

A Google további egy év távmunkára kéri a dolgozóit



|

A Google azt mondja a dolgozóinak: szokjanak hozzá az otthoni munkavégzéshez, azt ugyanis 2021. júliusáig kiterjeszti a cég.

Hirdetés

A koronavírus nem tűnt el, a Google ennek tükrében pedig úgy döntött, marad a távmunka. Sundar Pichai ügyvezető arról tájékoztatta a Google munkavállalóit, hogy minimum 2021 júliusáig többségük otthonról kell, hogy dolgozzon. Talán mondani sem kell, hogy ez erősen megosztja az embereket, még ha egyelőre csak Amerikára is érvényes. A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Google ezt kedvezményként, juttatásként igyekszik kommunikálni a dolgozók felé ezekben a bizonytalan időkben. 

Hirdetés

Pichai ugyanakkor hozzátette, tudja, hogy nem volt könnyű az utóbbi időszak, de reméli, hogy a mostani ajánlat egyensúlyt hoz a következő egy évre a munka és a magánélet terén. A kitűzött jövő júliusi időpont sokak szerint azt is jelzi, hogy a Google nem bízik benne, hogy sikerül a járványt teljesen megfékezni. 

A kötelező távmunka a Google 200 000 dolgozójának többségét érinti, nem csak az Amerikában élőkét (de elsősorban Amerika érintett). A média szerint innentől kezdve a többi tech cégen nagy nyomás lesz, hogy mikor követik a Google döntését. A Twitter a dolgozók többségének örökre engedélyezte a távmunkát (önkéntes választásként), ahogy a Slack is. Az Apple korábbi hírek szerint 2020 végéig nem vár teljes irodai visszatérést, a Facebook pedig kérésre engedi a távmunkát, a fizetés csökkentésével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.