Hirdetés

A Google váratlanul kiadta az Android 13 statisztikáit, de mennyire lehet büszke rá?



|

Így gyarapodik az Android 13 felhasználói tábora.

Hirdetés

Két éve októberben az Android történetének egyik legfontosabb frissítéseként megérkezett az Android 12, tavaly ősszel pedig már meg is jelent a következő mérföldkő, az Android 13. Mostanra azonban sajnos a Google felhagyott azzal a korábbi szokásával, hogy havonta közölje az okostelefonos operációs rendszerével kapcsolatos adatokat. Így csak találgatni lehetett, hogyan alakulnak a számok, azonban most váratlanul megjelent némi statisztika az Android Studio felületén.

Januárhoz képest, amikor még csak 5 százalékon állt az Android 13 piaci részesedése, komolyabb ugrás történt, ugyanis már a készülékek 12,1 százaléka futtatja a legújabb verziót.

Hirdetés

Ez kifejezetten jó eredménynek számít, ugyanis az Android 12, egy évvel a megjelenése után még csak 13,3 százaléknyi szeletet tudott kihasítani a tortából, a 13-as verzió viszont nyolc hónap alatt szedte össze a 12,1 százalékot, így minden esély megvan rá, hogy beelőzze a nagy elődöt.

Furcsa érdekesség viszont, hogy a Google grafikonja szerint jelenleg még mindig a 2020-ban megjelent Android 11-et használják a legtöbben, az összes androidos készülék közül ugyanis 23,5 százalék ezt a verziót alkalmazza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.